Quinoataart

De voorbije week maakten we een quinoataart. Heeerlijk was die! Voordat mijn gezondheid besloot om het niet meer zo goed te doen, ben ik acht jaar vegetariër geweest. Ik kan nog steeds genieten van een lekkere vegi maaltijd met veel groenten (al kan een stukske vlees me ondertussen ook al bekoren).

Deze quinoataart verloor wat van zijn vorm toen we de springvorm openden, maar, zeg nu zelf: eens van tafel mogen eten, fijn toch?

Gemakkelijk en heerlijk, laat het jullie smaken!

Ingrediënten (4 personen): 300 g. ongekookte quinoa, 1 middelmatige pompoen (+/- 450 g.), 2 courgettes, verse tijm, peper (afkruiden naar keuze) en zout (een snuifje), 1 eetlepel olijfolie, kruiden (tijm, rozemarijn, basilicum, kurkuma, nootmuskaat, paprika), 250 g. feta kaas, twee handjes pijnboompitten, verse basilicum

Bereidingswijze (duur 1u40 minuten, incl. tijd in de oven):

Verwarm de oven voor op 200 graden. Reinig de pompoen en ontdoe deze van de schil. Was de courgette en snijd daarna de pompoen en courgette in gelijke, kleine stukjes (+/- 3 cm). Doe alle stukjes in een kom en vermeng met de verse tijm en peper en zout. Doe de stukjes in een ovenschaal en besprenkel met een eetlepel olijfolie. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de oven en laat de pompoen zacht worden.

Verwarm water met alle kruiden in een kookkom en kook de quinoa gaar volgens de verpakking. Als de quinoa gaar is, druk het als een soort deeg in een ronde springvorm.

Haal de pompoen/courgettevulling uit de oven en voorzie deze van een deksel of aluminiumfolie zodat de vulling niet te veel afkoelt.

Zet de quinoa-vorm in de oven en laat voor 25 minuten krokant bakken op 160 graden.(Controleer regelmatig of de bodem niet te hard bakt!) Haal de gebakken quinoa-vorm uit de oven en schep de pompoen/courgettevulling op de quinoabodem. Snijd de fetakaas in kleine stukjes en verpreid deze tussen de vulling overheen de quinoabodem. Zet de quinoataart gedurende 15 minuten terug in de oven op 180 graden tot de fetakaas mooi bruin gebakken is.

Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een pan (zonder vet!) tot deze mooi bruin zijn. Haal de quinoataart uit de oven en strooi de pijnboompitjes er overheen. Versier de quinoataart met enkele blaadjes basilicum.

Laat het smaken!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s