Omdat eten voor mij niet simpel is, maar… wel lekker

Hi folks

Ik heb eindelijk de knoop doorgehakt: ik start een blog. Een blog waarin ik frustratie en acceptatie een plaatsje zal geven. Over wat? Wie me kent, zal daar wel snel een antwoord op vinden. Ik ben allergisch. ‘Is dat besmettelijk?’, ‘Kies je daar zelf voor?’, ‘Zou je toch niet eens iets lekkers eten?’ Pang! Pang! Pang! In mijn hoofd gaat er een geweertje af wanneer ik met zulke vragen word geconfronteerd.

Zeven jaar geleden begon mijn lichaam me te kwellen. Eten werd de hel voor me. Elke hap bezorgde me pijn. ‘Het zit in je hoofd, meiske’, ‘Het zijn somatoforme pijnen’, ‘Neem iedere avond een letting-go kruidenpilletje en je zult genezen.’ Op den duur ging ik het zelf geloven (behalve dat laatste, daar heb ik toch wel goed mee gelachen).

Sinds een jaar weet ik eindelijk wat er met me scheelt. Ik ben allergisch. Chronisch weliswaar. Ik stik niet wanneer ik eieren eet en ik val niet dood als ik look binnen heb. Wat gebeurt er wel? Ik word ziek, erg ziek, soms dagen later pas, soms onmiddellijk. Ik krijg pijn, overal pijn. In mijn buik, in mijn hoofd, in mijn nek. En ik word moe, doodmoe, zo moe dat ik wel dagen zou kunnen slapen. Zoals Eva Daeleman in haar nieuwjaarsbrief schreef: ‘Sommige voedingswaren zijn tha bitch voor me’. Who’s the bitch? Gluten, lactose, broccoli, bloemkool, witte kool, look, ajuin, banaan, kiwi, aardbei, honing, soja, ei, zonnebloempitten, amandelen, gist en rauwe groenten. (Ik moet toegeven dat ik toch wel een blokuurtje heb ingevoerd om deze lijst allergieën vlot te kunnen opzeggen.)

Een jaartje later is de weegschaal met frustratie en acceptatie al wat meer in evenwicht. In het begin was mijn frustratie en boosheid groot (‘Waarom ik?’, ‘Ik wil ook gewoon lekker eten’, …). Nu leer ik hoe lekker, creatief en gezond allergievriendelijk eten kan zijn. Dit wil ik met jullie delen en daarom lanceer ik vandaag deze blog: allergiLicious, een plekje waar ik frustratie zal delen, maar ook vooral originele en smaakvolle gerechten!

Mijn doel is begrip verkrijgen en jullie doen watertanden…

Enjoy!

Heleen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s