Quiche me niet op hé!

Een IgG4-waarde van meer dan 5000 betekent: enorm allergisch en voeding niet toegelaten. Mijn IgG4-waarde voor ei is net geen 50.000. De dokter had me met dit nieuws serieus opgequicht (uitdrukking van mijn collega –> opquichen = opjutten; past in de context van deze post). Mijn ei-wereld stortte dus in. Geen gebak meer? Geen koekjes meer? Wat met quiche?

“Orgran” was de naam van mijn redding. Orgran is een (voor mij) heel allergievriendelijk merk. De producten zijn vrij van alle allergenen (gluten, lactose, ei, soja, …) die ik niet meer kan eten.

Zo bestaat er ook een ei-vervanger. Het is een poedertje waarbij 1 theelepel no-egg met 2 theelepels water vermengd = één ei. Easy dus!

In de meeste apotheken kun je tegenwoordig de producten van orgran bestellen. Zo bestaat er ook pizzadeeg, lasagneplakken, vanillecake mix, chocoladecake mix, chocolademousse, … Ik haal deze producten in Biovita of de Pannemaeker.

Ik had nog enkele groenten (courgette en wortel) liggen en een pakje lactosevrije room van het merk dilea (te vinden in de gewone supermarkt) en daarmee maakte ik een heerlijke vegetarische quiche.

Ingrediënten (2 personen): +- 1 kg. groenten, 5 no-egg eieren, 100 ml. lactosevrije room, tijm, oregano, basilicum, rozemarijn, peper zout

Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de groenten in kleine stukjes en roerbak ze in olijfolie. Meng het eimengsel met de room en de kruiden. Voeg het mengsel bij de groenten en giet deze in een ovenschaal. 30 minuutjes de warme oven in en dan: smakelijk!

Diegenen die de quiche willen maken op een moment dat ik niet mee-eet: de no-egg eieren en de lactosevrije room kunnen natuurlijk door eieren en room vervangen worden ;)!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s