Awoe aan mijn maagdarmstelsel

Ik liep al enkele weken met pijn rond… eerst dacht ik dat mango de boosdoener was, dan vreesde ik voor het lijnzaad dat ik aan mijn broodbaksels had toegevoegd, uiteindelijk wist ik niet meer wat hoe waar wanneer wie waarom. Het huilen stond me de voorbije weken vaker dichter dan het lachen. Ik bespaar jullie de details, maar mijn ingewanden voelden de voorbije twee weken als storm op zee, waarbij de golven hevig tekeer gingen en ik af en toe met mijn lichaamsschip tegen een rotswand voer.

Nieuwe kennis over mijn gezondheid is tot mij gekomen. Ik heb waarschijnlijk een kruisallergie aan mango. Kruisallergie? Ik ben allergisch aan bepaalde voedingsmiddelen. Dat betekent dat mijn lichaam op bepaalde eiwitstructuren uit die voeding reageert. Sommige voedingsmiddelen (bijvoorbeeld mango) hebben een bijna identieke eiwitstructuur als voeding waar ik allergisch aan ben. Mijn lichaam snapt het niet dat ik niet allergisch ben aan mango. Het herkent bijvoorbeeld het kiwi-eiwit wanneer ik van een mango geniet en start het “feest” in mijn lichaam. HALLO! IK AT MANGO, GEEN KIWI! Als pedagoog heb ik nog heel wat werk aan de opvoeding van mijn eigen lichamelijke gezondheid, amaaikes.

Wat het lijnzaad betreft, ik bespaar jullie de uitleg, maar ik moet het ook van mijn possible-to-eat-lijstje schrappen. Nu ja, zonder lijnzaad overleef ik het wel.

Een mens zou al eens vloeken!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s