“Lokaal”, vers en heerlijk

Zo’n twaalf dagen geleden was ik op zoek naar een plaatsje in Gent waar ik allergievriendelijk kon eten, dat niet te prijzig was en waar er ook slaatjes, soepjes en broodjes waren. Meestal is het criterium ‘allergievriendelijk’ al voldoende om heel wat eetgelegenheden te schrappen. Nu kwamen die andere criteria daar nog bovenop.

Het angstzweet brak uit, de stress sloeg toe: waar zouden wij die vrijdag iets kunnen eten in Gent? Ik vreesde dat het een dikke vette njet ging worden. Ik zou wel weer toezien hoe mijn tafelgenoten konden genieten van een lekker slaatje, broodje of soepje. Waarschijnlijk met een knorrende kwade maag die ook om eten zou vragen. Heleen zou gefrustreerd haar lunchpauze ondergaan: het scenario lag al vast.

Tot… mijn broer met een idee kwam. Die namiddag toen ik aan het klagen was over het al bepaalde vrijdagse lunchscenario, speelde hij redder in nood. Lokaal, een vegetarisch/veganistisch restaurantje dat eind vorig jaar de buur werd van het glazen straatje zou die avond mijn broer mogen verwelkomen. En ik? Ik ging mee.

Ik durfde de uitbaters Arno & Felipe vragen of ze de komende vrijdag iets allergievriendelijks voor me konden voorzien. Deze twee mannen verzekerden me dat het geen probleem was. Ik gaf hen mijn allergielijstje, reserveerde een tafeltje voor vijf en ging met een gerust hart huiswaarts.

Die vrijdag dronk ik een verse gemberlimonade en smulde ik van een lekkere gratin van lokale verse groenten en walnoten. Heerlijk! De grote portie vulde die knorrende maag van me die heel blij werd.

En toen we doorgingen? Toen riep Arno/Felipe nog dat ik steeds welkom ben en dat mijn allergielijstje aan de muur blijft hangen. Super!

https://www.facebook.com/LokaalGent/info?tab=page_info

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s