VVV

VVV, of languit de mooie alliteratie Veertig Vleesvrije (en dus) Vegidagen. Ook ik schreef me in op www.veertigdagenzondervlees.be. Waarschijnlijk worden het voor mij geen veertig dagen zonder vlees, maar ik zal wel zoveel mogelijk vegetarisch eten. Wisten jullie dat ik acht jaar vegetariër ben geweest? Van mijn twaalfde tot mijn twintigste. Ik at toen wel één keer per week een stukje vis (“Ons moeder had viskes gebakken”). Toen mijn gezondheid begon scheef te lopen, leerde ik weer vlees eten. Ik had het nodig volgens de artsen, dus ik geloofde hen maar.

Ik heb het weer geleerd: vlees (graag) eten, maar als ik voor mezelf kook, kook ik meestal vegetarisch. Een echte vleeseter ben ik niet. Ik ben een groenteneter. Je kunt groenten zo lekker combineren en er smaakvolle gerechten mee creëren.

En daarom… dit gerechtje (opgevulde courgette) voor al diegenen die mee doen aan veertig dagen zonder vlees, voor al diegenen die graag groenten eten en voor al diegenen die graag eten, want het is gewoon lekker!

Met 50 gram quinoa (bereiden volgens verpakking), 2 wortels, 250 g. champignons, 1 blikje tomatenblokjes, 1 courgette, optioneel wat verse gember, veel (zuivere) kruiden en 25 gram lactosevrije kaas maak je een lekkere opgevulde courgette.

Ik hol de courgettes uit en steek die 20 minuten in een 200°C warme oven. Ondertussen maak ik een wok van de andere ingrediënten waarmee ik dan de courgettes opvul. Kaas erop en nog 20 minuten in de oven en dan smullen maar!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s