Zondagse kost

Telepathie: toen mama gisteren in de winkel stond en me via een berichtje vroeg of ik een idee had voor een zondags gerechtje dachten we op hetzelfde moment aan asperges. Vorig jaar smulden we het hele aspergeseizoen lang iedere zondag van deze lekkere groente.

Na de asperges te schillen en ze een halfuurtje in koud water te weken mochten ze de stoomoven in. Na een kwartier voegden we de Atlantische zalmfilet ook toe. De patatjes bereidden we in de microgolfoven (in het stoommandje van tupperware).

Met 100 g. LV boter (merk dilea), 2 dl kokend water (+ tijm, rozemarijn, basilicum, peterselie, fenegriek, nootmuskaat, kurkuma, peper en zout) en 1 el maizena maakte ik een botersausje voor bij het gerecht. Het stoomvocht voegden we op het laatste moment nog toe aan de saus.

‘t was weer op z’n zondags lekker! 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s