De Italiaanse keuken

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Terug van weggeweest: vijf dagen zon, sport en ontspanning in Italië, het heeft me deugd gedaan.

Met enkele in-geval-van-nood-repen op zak, een Italiaans lijstje met mijn allergieën en mijn assertiviteitsschoenen gingen we vier keer uit eten. Geen enkele keer werd er fout gereageerd op mijn lange allergielijst, geen enkele keer werd er moeilijk gedaan om een gerecht voor me te bereiden en geen enkele keer kreeg ik allergenen op mijn bord. Ik at iedere dag verse vis met gegrilde groenten: tonijn (dit was jaren geleden omdat deze vissoort met uitsterven bedreigd is, maar de beste optie voor mij die avond), mosselen, zwaardvis en witte (waarvan ik de naam niet ken) vis.

Van de Italiaanse huiswijn uit de streek proefde ik natuurlijk ook eens, net als de huisgemaakte limoncello die eens als aperitief en eens als dessert diende.

Als picknick at ik rijst, maïs- of kamutkoeken met parmaham of parmezaanse kaas. Ook fruit en sorbet liet ik niet aan me voorbijgaan.

Dit voelt als een nieuwe overwinning: ik KAN (zonder noemenswaardige problemen) eten in Italië. Where to next? 😉

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s