Fantastisch Frietjesstek Feest

Na zeven jaar stapte ik samen met mijn twee beste vriendinnen nog eens een frituur binnen en plaatste ik een bestelling! Dankzij de informatie die mijn diëtiste me gaf, kon ik met een gerust hart naar de Frietketel in Gent. Dit vegetarisch/veganistische frietkot bakt zijn frietjes in plantaardig vet (namelijk zonnebloem- en koolzaadolie) en op afstand van de gluten (”sporen van gluten” is in mijn geval, omdat ik een chronische allergie heb, geen probleem).

Dierlijk vet, wat vaak gebruikt wordt in de frituur, kan ik niet afbreken omwille van allergenen (bv. lactose) die het vet bevat en de structuur van de vetsoort. Plantaardig vet (als het geen soja-olie is, want daar heb ik dus wel een allergie aan) is ok voor mijn lichaam!

Een klein bakje friet (wat groot was!) en mijn zelfgemaakte ketchup volgens een recept van Jeroen Meus (vind het volledige recept in deze blogpost) smaakten me volop.

Ik vond het heeerlijk! Op voorhand nam ik voor alle zekerheid een similasepilletje (dat is een pilletje dat de vertering bevordert). Hoe voel ik me vandaag? Ik voel dat ik zwaar en vettig heb gegeten, maar geen noemenswaardige problemen, dus… dit klinkt als een plan om te herhalen in de toekomst!

Bedankt, vriendinnen! Bedankt, de Frietketel!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s