Vriendelijke kaaspannenkoeken

Ik zit momenteel in een hartig pannenkoekentijdperk. Enorm veel zin had ik in pannenkoeken als lunch, maar een restje lactosevrije gruyèrekaas lag triestig in de frigo, klaar om bijna een schimmel te worden. No problemo, dan combineer je toch gewoon de twee?

Meestal maak ik mijn hartige pannenkoeken met no-egg (een eivervanger van het merk Orgran, aangezien ik een ei-intolerantie heb). Mijn diëtiste gaf me echter de tip om de pannenkoeken eens zonder eivervanger te proberen (ter voorbereiding op mijn grootse reisplannen waar no-egg niet mijn reddend ei zal zijn). Laure, we hadden dus enkele weken geleden niet heel Uxbridge moeten doorzoeken naar no-egg, de bosbessen pancakes waren ook zonder gelukt ;).

In een kwartiertje toverde ik kaaspannenkoeken op basis van vier ingrediënten tevoorschijn:

  • 70 gram boekweitmeel
  • 30 gram rijstmeel
  • 30 g. lactosevrije gruyèrekaas (bv. merk dilea)
  • 200 ml. spuitwater

Het recept is heel eenvoudig. Meng alle ingrediënten tot je een stevig doch vloeibaar deeg bekomt, verwarm olijfolie in je (pannenkoeken)pan en bak de pannenkoeken zoals je pannenkoeken bakt. E voila!

IMG_20150508_150946Voor de licht paarse schijn die de pannenkoeken hebben vind ik geen verklaring. Iets met camera’s en belichting?

Ik at deze pannenkoekjes met een halve avocado die ik plette, gekruid met peper en zout.

Smakelijk!

Advertenties

Een gedachte over “Vriendelijke kaaspannenkoeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s