Made by “De Goede Zaak”

Na een samenwerking met de bewuste catering “De Goede Zaak” kreeg ik een restje paprikatapenade mee naar huis. Wonder boven wonder was deze allergievriendelijk voor me. Pieter van de Goede Zaak deelde zijn simpel recept met me: paprika’s roosteren in de oven tot ze zwart zien, die vervolgens pellen om ze tot slot met feta en chilikruiden tot een tapenade te mixen.

Ik combineerde deze tapenade met linzen en pompoengembernoedels: heerlijk en gezond, want wist je dat paprika’s een bron van vele vitamines en mineralen zijn? Paprika bevat ook veel fytonutriënten, stofjes die de spijsvertering regelen. Een maagdarmstelsel als het mijne kan die stofjes zeker gebruiken! Omwille van de feta nam ik natuurlijk wel een grote portie lactase om geen last van de melksuiker te ondervinden.

Binnenkort (ik zal deze week mijn mixer eindelijk eens zelf herstellen) test ik dit recept zelf uit en zoek ik naar de juiste verhouding paprika, feta, chili. We’ll keep in touch ;)!

Advertenties

3 gedachtes over “Made by “De Goede Zaak”

  1. Linde zegt:

    mmm, lekker! Je kan zo’n tapenade ook maken met geroosterde paprika’s en rijstmelk voor de romige textuur (dan wordt ie ook een beetje zoet), zo heb je geen feta nodig. (voor moest je lactase eens op zijn :))

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s