Lactosevrije milkshake met frambozen & perzik

Wat ’n zalige hitte kregen we vandaag cadeau. Voordat het onweer toesloeg maakte ik (voor het eerst in jaren) een milkshake. Vroeger, als kind, maakte mama er wel eens om mij en mijn broer te verwennen. Nu maakte ik er één voor haar (en mezelf natuurlijk). Ik kan me de laatste keer dat ik een milkshake dronk niet herinneren (of toch: deze namiddag ;-)). Nu er lactosevrije roomijs op de markt is, gaat de milkshake-wereld weer voor me open. Ja, ik weet het wel, milkshake kun je ook zonder roomijs maken (yoghurt i.p.v. ijs), maar ik wilde er ’n echte!

Om in de sfeer van deze week te blijven (zie: junipasta 1 en 2), maakte ik een milkshake op basis van seizoensfruit. Een handje frambozen en een rijpe perzik verdwenen in de shake! Afgewerkt met een takje munt uit de eigen tuin en de zon op ons snoet genoot ik met volle teugen van dit lekkers.

20150605_150814[1]

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten:

  • 1 handje frambozen
  • 1 rijpe perzik, geschild en ontpit
  • 1 bolletje lactosevrij roomijs (merk dilea)
  • 300 ml. lactosevrije melk
  • 2 takjes munt, als afwerking

Bereidingswijze:

Mix alle ingrediënten tot een heerlijke milkshake, giet in een koud glas en werk af met een takje munt!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s