Mojito limo en de man van mijn leven

Het feit dat ik enkele dagen niet heb geblogd, daar kunnen slechts enkele redenen voor zijn:

 1. ik had het te druk
 2. ik was op reis
 3. ik dronk één klein glas sangria en ik voelde me drie dagen rotslecht

Jammergenoeg was de derde reden van tel. Na het grondig lezen van de ingrediëntenlijst dronk ik vrijdagavond, vol vertrouwen, een glaasje witte sangria. Dat doe ik nooit meer. Zaterdag stond ik op met barstende koppijn (alsof ik een kater had) en een maagdarmstelsel dat ik niemand toewens. Ik heb drie dagen pijn geleden. Ik ben drie dagen kwaad geweest op mijn verdomd lastige lichaam. Ik heb drie dagen gevloekt op deze gigantische reactie op dat kleine glas sangria.

Na een heel inspannende yogales vandaag kan ik mijn lichaam weer dankbaar zijn voor wat het wel kan. Mijn lichaam heeft me wel weer bewezen dat het goed voor me kan zijn. Dat had ik nodig.

Het blijft een ‘story of my life’ dat ik af en toe ziek ben door voeding, al let ik nog zo goed op wat ik eet. Dat moet ik leren accepteren, iets waar ik steeds beter in word. Toch vind ik zagen, vloeken en bleiten als een klein kind op zulke lastige dagen toegestaan.

Genoeg over wat geweest is. Ik wil jullie nog een lekker receptje meegeven voor een suikervrije mojito limo. De inspiratie haalde ik weer op de allyoucanteat-blog van Linde. Waarschijnlijk zijn jullie ondertussen ook nieuwsgierig naar ‘de man van mijn leven’ die in de titel vernoemd wordt? Hij heet Maurice en is de papegaai van mijn allerbeste vrienden. Ik ben helemaal gek op hem. Met zijn groene vederdek paste hij perfect bij de zomerse mojito limonade die ik maakte. ‘Model Maurice’ is vanaf nu zijn bijnaam! Santé!

IMG_20150609_222759[1]

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten(voor ongeveer 1 liter) 

 • 1 grote appel (vervang door 1-2 nectarines tijdens de zomer)
  (als je geen goede blender hebt, gebruik dan 1/2e kopje appelsap en een beetje minder water)
 • 4 limoenen
 • 1 kleine citroen
 • een flink kopje verse muntblaadjes (hoe meer hoe beter :))
 • optioneel: 2 medjool dadels of een scheutje ahorn- of agavesiroop, voor een zoete limonade
 • optioneel: een stukje gember, voor extra smaak
 • ca. 75 cl water (3-4 kopjes)

Bereidingswijze:

 • Pel de appel/nectarine(s) en snij in partjes, verwijder het klokhuis/de pit en doe de stukjes in een blender.
 • Knijp het sap uit de limoenen en doe het bij de appel.
 • Gooi er de muntblaadjes en het water bij (begin met 3 kopjes en voeg daarna nog toe als je de limonade minder dik wil maken).
 • Blend tot alle muntblaadjes versnipperd zijn en je een smooth geheel hebt.
 • Voeg eventueel water en een zoetmaker toe en blend nog een paar seconden. Geniet!
Advertenties

3 gedachtes over “Mojito limo en de man van mijn leven

 1. Linde zegt:

  oh, zo rot dat je zo ziek was van één klein glaasje sangria! Lag het aan de ingrediënten van de sangria of wordt je ziek van de alcohol (of de sulfieten)? Veel beterschap in elk geval en ik hoop dat de slechte voedingsmiddelen nog een tijdje ver uit je buurt blijven!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s