Vegan summerrolls met lekkers (ook gluten- en sojavrij)

Na anderhalve week ellende (de reactie op de pindanoten heeft de balans in mijn lichaam ernstig verstoord) besloot ik om mezelf op te beuren met een nieuw gerechtje. Rijstvellen leerde ik kennen toen ik zelf eens loempia’s probeerde met mijn vrienden. Ik ontdekte echter via instagram & pinterest dat je de vellen ook rauw kunt gebruiken voor het maken van summerrolls. Summerrolls? Wat zijn dat? Het zijn rijstvellen gevuld met groenten (& vis of vlees).

IMG_20150718_125551[1]

Ik besloot dit eens te proberen, er linzenrijst bij te maken en te experimenteren met een kokos koriander dressing voor erbij. De linzenrijst kocht ik vorige week in Moor&Moor (een nieuwe kruideniers- en koffiezaak in Gent). De uitbater verzekerde me dat deze rijst van Beendhi me niet zou teleurstellen. De rijst van Beendhi bevat al (voorgestoomde) groenten waardoor je in 15 minuten een lekkere groentenrijst bekomt. Niet alle soorten zijn allergievriendelijk voor mij, maar deze linzenrijst wel, dus ik wilde dit wel eens proberen. Lekker, maar niet zo speciaal als ik gedacht had!

Het resultaat werd een lekkere lunch die me goed vulde, zonder dat ik een zwaar gevoel in mijn maag had achteraf. Met summerrolls ga ik deze zomer zeker nog meer experimenteren!

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten (2 porties):

 • Voor de rolls:
  • 1 pak rijstvellen (1/2 pak nodig, dit is ongeveer 100 g.)
  • 2 wortels
  • 1 zoete aardappel
  • 1/2 courgette
  • 1 el koolzaadolie
 • Voor de dressing
  • 2 el coco yogu (vegan yoghurt van het merk hebe.belgium)
  • 1 el koolzaadolie
  • 1 handje verse koriander
  • peper & zout
  • 1 el frambozenazijn
 • 2 kopjes lentil rice beendhi

Bereidingswijze:

 • Was en snijd de wortels, courgette en zoete aardappel in heel kleine blokjes.
 • Verhit koolzaadolie in een wokpan.
 • Wok de groentjes gaar.
 • Kook de linzenrijst in dubbele portie water gaar.
 • Hak de koriander fijn en meng deze met de andere ingrediënten tot een lekkere dressing.
 • Week de rijstvellen één voor één een halve minuut in lauwwarm water tot je ze kunt buigen zonder dat ze kraken.
 • Leg een rijstvel op een bord.
 • Schep twee el groenten in het midden van het rijstvel en vouw het rijstvel toe. (Het rijstvel plakt vanzelf toe.)
 • Doe dit voor alle rijstvellen tot de wokgroenten op zijn.
 • Dien de linzenrijst, summerrolls en dressing samen op en smakelijk!

IMG_20150718_125454[1]

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s