Detox smoothie

Ik blijf het maar herhalen in mijn blogposts… mijn lichaam heeft echt afgezien na de hevige reactie op de pindanoten (ondertussen bijna twee weken geleden dat ik die at). Ik blijf enorm veel last hebben van mijn maag en darmen. Elke dag trek ik ’n spurt (of meerdere spurts) naar het toilet, voel ik steken ter hoogte van mijn maag en lijd ik aan hoofd-, nek- en/of schouderpijn. Ellende! Ik hoop echt wel dat het snel over is. De gigantische koortsblaar die een week mijn onderlip versierde is gelukkig bijna helemaal verdwenen. Het begin van het einde (van de ellende), hoop ik.

Ik ben een beetje kwaad op mezelf. Gisteren liet ik me verleiden op de Gentse feesten door… een mojito. Dit suikerdrankje deed me geen goed. Het heeft me gesmaakt, maar al snel kreeg ik weer maagpijn en een heel pijnlijke buik. Die pijn in mijn buik kan ik het best beschrijven als mijn darmen die in brand staan. Als ik het me visueel probeer voor te stellen, dan zie ik een leger darmsoldaten met lucifers de slecht binnenkomende stoffen verbranden. Zoiets…

Vanmorgen, na de zoveelste toiletvisite besloot ik het anders aan te pakken vandaag. Ik wil mijn lichaam zoveel mogelijk voeden met ontgiftende, voedende en (voor mij) gezonde voedingsstoffen en niet meer met belastende ongezonde ziekmakende voeding. Ik maakte een simpele, heerlijke detox smoothie met komkommer en frambozen. Komkommer is gekend als detox groente, het helpt het lichaam om gifstoffen af te voeren.

Frambozen zijn gekend om hun strijd tegen ontstekingen. Aangezien ik vermoed een darmontsteking (had ik vroeger vaak, dus ik herken al redelijk goed de symptomen) te hebben (waarschijnlijk in de hand gewerkt door de allergische reactie en vandaar de te lang durende pijn en ongemakken), besloot ik dat frambozen een goede keuze waren als ingrediënt voor mijn smoothie.

De kokosyoghurt van het merk hebe.belgium ontdekte ik onlangs in de biowinkel Origino. Deze yoghurt is veganistisch, gluten- en sojavrij, echt een product voor mij dus! Coco yogu is gefermenteerde kokosmelk, rijk aan probiotica voor een gezonde darmflora. Wat ik nodig heb, dus! Ik gebruik de coco yogu zowel voor het bereiden van dressings, maar ook als yoghurt (in bv. een smoothie). Een aanrader voor iedereen die graag eens iets anders (gezonds) wil!

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten:

  • 1/2 komkommer
  • 1 tas (diepvries)frambozen
  • 1/2 tas coco yogu

Bereidingswijze:

  • Mix alle ingrediënten tot een lekkere smoothie!
  • Enjoy!

IMG_20150719_163003[1]

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s