Bananaloze nicecream

De foodies onder jullie kennen “nicecream” waarschijnlijk al. Wat is het? Het is gezond, vegan ijs met banaan als basisingrediënt. Ik ben echter allergisch voor bananen, maar sinds mijn “allergilicious” instagram account zie ik de ene (torenhoge) foto (zie bv. onderstaande pinterest foto) na de andere passeren van dit lekker goedje. Ik wilde de lekkernij ook proberen, maar zonder banaan dan.

Een instagram foodie gaf me de tip om de bevroren banaan in nicecream te vervangen door bevroren avocado om het smeuïge effect te behouden. Het was tijd om te experimenteren dus :). Ik probeer te “consuminderen” en “consumanderen”, wat betekent dat ik vooral nog lokale groenten en fruit (uit België dus) koop. Aan avocado’s kan ik echter niet weerstaan… en avocado’s uit België, die vind je niet in de winkel, wetende dat als je zelf een avocadoplant houdt het zeven jaar duurt voor je vruchten kunt (!) hebben. Met avocado’s “consuMEER” ik dus wel een beetje, maar dat probeer ik in evenwicht te houden door zo weinig mogelijk andere uitheemse groenten en fruit te kopen.

Terug naar de nicecream waarmee ik wilde experimenteren. Mijn eerste week vakantie was al zalig. De Gentse Feesten zijn nogal moeilijk te weerstaan, uitslapen is daarom noodzaak en ik kies vaak voor een gezond maar stevig ontbijt om de dag weer te starten. Ontbijt… je hoort me al komen, ontbijten met nicecream??? Dat betekent ontbijt met ijs? Jazeker! Aangezien nicecream zonder toegevoegde suikers gemaakt kan worden en volledig op basis van fruit en plantaardige melk gemaakt wordt, is dit een heel gezonde keuze om je dag te starten. En vooral lekker!

De voorbije week maakte ik ook nogal vaak pannenkoeken, ik ben echt wel een pancake-addict aan het worden. Gelukkig zijn mijn pannenkoeken suikervrij en maak ik ze op basis van gezonde (glutenvrije) melen zoals quinoa-, teff- of boekweitmeel. Meestal kies ik voor een combinatie van verschillende melen. Eén grote portie bestaat uit 100 g. (gemengd glutenvrij) meel en 200 ml. plantaardige melk (bv. rijstmelk, hazelnootmelk, kokosmelk). De pannenkoeken kun je zowel zoet als hartig eten. Ik eet ze als broodvervanger voor ontbijt of lunch. Vaak voeg ik ook kruiden toe om de (hartige) pannenkoeken een specifieke smaak te geven. Ditmaal maakte ik een basisversie: 25 g. quinoavlokken, 75 g. boekweitmeel en 200 ml. hazelnootmelk. Ik mixte de ingrediënten tot een beslag en bakte pannenkoeken in koolzaadolie.

Het recept voor de nicecream is even simpel en lekker als dat voor mijn vegan gluten- en sojavrije pannenkoeken. Niet twijfelen, maar zelf proberen!

IMG_20150724_114601[1]

Bereidingstijd: 10 min. (+ min. 2u vriestijd voor de avocado)

Ingrediënten:

  • 1 (bevroren) avocado
  • 1 kopje blauwe bessen (je kunt ook frambozen, mango, … kiezen)
  • 1/2 kopje hazelnootmelk

Bereidingswijze:

  • Schil & snijd (vooraf) de avocado in partjes en vries deze in.
  • Mix de bevroren avocado met de bessen en melk tot een smeuïg gezond ijsje.
  • Geniet!

IMG_20150724_113209[1]

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s