Kokostomatensaus

Heb je dat ook vaak, in de winter, als het koud is en/of het regent dat je verlangt naar “comfortfood”? Vroeger (ik spreek al bijna over tien jaar terug) ging ik dan verlangen naar een pizza van Dr. Oetker of celebrations snoepjes. Die kan ik nu niet meer eten. Toch heb ik nu ook nog bepaald voedsel dat voor mij als comfortfood kan dienen. En dat zijn niet alleen zoetigheden, maar ook hartigheden (zoals die pizza van Dr. Oetker).

Een pasta met een romige smaakvolle saus. Dat is voor mij hartig comfortfood. In mijn geval is die pasta dan glutenvrij en de saus allergeenvrij (ja, zoek maar even mijn lijstje op, ik ga niet al mijn allergieën opsommen).

Ik stond deze morgen op terwijl het hevig regende. Door het stormweer fietste ik naar het station. En van het station naar mijn werk. En dan weer van mijn werk naar het station. En dan weer van het station naar huis. Door de regen. Tijd dus om onderweg te fantaseren over een lekker vegetarisch comfortdinner.

Ik koos voor een pasta met een kokostomatensaus boordevol champignons, met geroosterde cashews en versgeschaafde parmezaanse kaas erbovenop. Een aanrader! En daarom deel ik graag dit recept met jou. Voor als je door de regen fietste, voor als je meedoet aan veertigdagenzondervlees of voor als je er gewoon zin in hebt.

image

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten (1 persoon):

 • olijfolie
 • klein bakje champignons
 • tijm, rozemarijn, oregano
 • peper en zout
 • een portie kokosmelk
 • een portie passata (zonder toegevoegde kruiden/specerijen)
 • een handjevol cashews
 • een portie (glutenvrije) pasta
 • een blok parmezaanse kaas

(de kaas die al geraspt is, bevat vaak ei waar ik allergisch aan ben, ik kies dus voor verse) (wat de lactose betreft helpt lactose-ok me met het enzym lactase dit af te breken)

Bereidingswijze:

 • verhit de olie in de wokpan
 • voeg de champignons toe en kruid overvloedig met de groene kruiden
 • voeg de kokosmelk en passata toe en laat enkele minuten pruttelen op het vuur
 • rooster de cashewnoten goudbruin in een vetvrije pan (voeg gerust wat zout toe)
 • kook de pasta gaar
 • schaaf de gewenste hoeveelheid van de blok parmezaanse kaas
 • bedek de pasta met de romige smaakvolle saus en werk af met de noten en de kaas
 • geniet!

image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s