Oranje soep (dieet 2.0)

Misschien zul je het raar vinden, maar courgette is zowat mijn favoriete groente geworden. Het is één van de weinige voedingsmiddelen waarvan ik 100% zeker niet ziek van word. Ik betrap mezelf erop dat ik heel snel naar courgette grijp. Aangezien ik minder koolhydraten mag eten, wil ik, zoals ik in de vorige post schreef, toch meer kip/kalkoen en vis eten, maar ook vaker soep maken. Ik besloot eens aan de slag te gaan met gele courgette in mijn soep: lekker!

IMG_20160629_141702

Ingrediënten (grote kom):

 • 1 gele courgette
 • 1 oranje paprika
 • 1 gele paprika
 • 2 wortels
 • boter merk carlsbourg chefs of ghee (of olijfolie)
 • 1,5 liter water
 • zout

Bereidingswijze:

 • Was de groentjes goed (ik probeer zoveel mogelijk biologische groenten te kopen, dan moet ik me al minder zorgen maken over de chemicaliën).
 • Snijd ze in grove blokken.
 • Laat de boter smelten in de soeppot. Voeg de groentjes toe en stoof deze kort.
 • Voeg het kokende water toe.
 • Laat de groentjes gezellig koken tot ze zacht zijn.
 • Mixer erin én… smakelijk!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s