Kip, kokosmelk & groenten (dieet 2.0)

Minder koolhydraten, dat is voor mij een beproeving. Ik hou van rijst, glutenvrije pasta, aardappelen, quinoa, boekweit, … Gelukkig moet ik deze glutenvrije granen niet volledig schrappen uit mijn dieet. Ik mag er wel minder eten. Liefst één maaltijd per dag zonder koolhydraten in de vorm van granen, dat werd me aangeraden.

Aangezien peulvruchten, noten, … ook geen optie zijn als caloriebron kies ik daarom sneller eens voor kip, kalkoen of vis. Dit proteïnerijk voedsel kan me ook dat voldaan gevoel bezorgen zonder dat ik na een uur alweer honger heb.

Vorige week maakte ik een grote stoofpot met kip, kokosmelk en groenten. Ik kon twee porties invriezen, joepie!

groenten.jpg

Ingrediënten (3 grote porties):

 • 6 wortels
 • 2 courgettes
 • 500 g. sojascheuten
 • 1 gele paprika
 • 1 oranje paprika
 • 0,5 liter kokosmelk
 • 450 g. kip
 • ghee of olijfolie
 • zout

Bereidingswijze:

 • Snijd de groenten in blokjes en stoof deze gaar in ghee (of olijfolie).
 • Voeg de kokosmelk toe en laat de saus indikken. Breng op smaak met zout.
 • Snijd de kip in blokjes. Bak deze goudbruin in ghee (of olijfolie).
 • Voeg de kip toe aan de saus en laat nog 1 minuut doorkoken.
 • Eet smakelijk!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s