Zalmburgers (dieet 2.0)

Aangezien ik enkel vis (liefst uit de diepvries, die bevat minder biogene amines), kip en kalkoen mag eten, ben ik genoodzaakt om zelf creatief te variëren. De nieuwe health website van Rens Kroes bracht me op het idee om zelf nog eens burgers te maken. Op mijn blog vind je al een recept terug voor gierstbataatburgers. Die kan ik nog steeds eten als ik de sesamzaadjes en peper skip en de zonnebloemolie vervang door olijfolie. Het enige nadeel is dat deze burgers heel veel koolhydraten bevatten. Momenteel moet ik de hoeveelheid koolhydraten beperken (ik merk inderdaad dat dit me goed doet: mijn maag en darmen zijn rustiger). Burgers op basis van peulvruchten zijn ook geen optie voor mij, want die zijn rijk aan galactanen, nog zoiets waar ik ziek van word. Daarom baseerde ik me deze keer op het recept voor zalmburgers dat je Rens Kroes’ website terugvindt. Mits enkele aanpassingen kan ik vanaf nu lekkere zalmburgers maken, hoera!

Zalmburger

Ingrediënten (4 burgers, 2 personen):

 • Biologische zalmfilet (350 g; diepvries)
 • 2 eieren ‘No-egg’ Orgran
 • 70 g boekweitmeel
 • zeezout
 • bosje koriander
 • ghee (of olijfolie) om in te bakken

Bereidingswijze:

 • Snijd de zalmfilet in kleine blokjes (hoe kleiner hoe beter om te bakken).
 • Kluts met een vork de eieren luchtig in een kom.

Bij No-egg kun je één ei vervangen door één koffielepel No-egg te mengen met twee koffielepels water. Klop op met een vork.

 • Doe de zalm erin.
 • Doe alle andere ingrediënten erbij en hussel alles door elkaar.
 • Verhit wat ghee in een koekenpan.
 • Schep met 2 lepels hoopjes van het zalmmengsel in de pan en bak de burgertjes aan beide kanten bruin.

Ik at de zalmburgers met gestoofde witlof en wat rijst, maar je kunt natuurlijk creatief variëren! That’s the spirit 😉

Advertenties

Een gedachte over “Zalmburgers (dieet 2.0)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s