Halfweg de 1ste week

Mijn eerste werkweek is al meer dan half om: de week waarnaar ik de voorbije weken uitkeek (ja, ik doe mijn job echt graag), maar waarvoor ik ook schrik had. Zou ik voldoende energie hebben om een werkdag door te komen? Zou ik kunnen werken zonder het middagdutje dat ik de laatste weken vaak zo hard nodig had? Zou mijn lijf me sparen van pijn en ongemakken?

Vorige week was geen TOP week zoals de week ervoor. Maandagavond waagde ik me op restaurant aan frietjes, gebakken in plantaardige olie en vrij van alles wat gluten bevat. Allergievriendelijk dus. Al wandelend naar huis na het etentje kreeg ik echter pijn in mijn leverstreek en onderbuik. De volgende ochtend stond ik op en leek het alsof ik enkele maanden zwanger was. Elke aanraking met mijn buik deed gigantisch veel pijn: een hevige reactie op iets wat ik gegeten had dus. Ik moest niet ver zoeken: ik had de afgelopen dagen niets gegeten dat buiten mijn dieet valt, enkel de frietjes waren iets nieuws geweest. Blijkbaar reageer ik, volgens mijn diëtiste, op frietvet waarin al meermaals frietjes werden gemaakt (wat op restaurant vaak het geval is) en/of op frietjes die op voorhand gesneden en bewaard werden. Wat leer ik hieruit? Dat ik vanaf nu enkel nog vers gesneden frietjes in vers frietvet mag eten! 😉

Tot en met zondag lag mijn spijsvertering overhoop. Ik had dus terecht wat schrik om er maandag terug in te vliegen. Maar, die angst verdween maandag al snel. Mijn dag startte met een platte band, een tegenslag die me, in tegenstelling tot wat je zou denken, aan het lachen bracht. Ik ben er weer ingevlogen. Mijn concentratie is veel beter dan in juni. Ik heb meer energie en val niet meer (bijna) in slaap tijdens het werk. ’s Avonds ben ik wel doodop, dus ik ga op tijd slapen. Ik wil ook op regelmatige basis naar de yoga blijven gaan: 2 à 3 keer per week, een ritme dat ik de voorbije twee maanden had. Yoga is mijn uitlaatklep geworden om externe stress (die mijn lichaam extra belast) los te laten. Ik beloof mezelf plechtig dat ik goed voor mezelf zal blijven zorgen! 😉

Advertenties

2 gedachtes over “Halfweg de 1ste week

  1. Lynn zegt:

    Ah Heleen, lachen met een platte band en kleine miserietjes, zo herkenbaar, maar vooral, zalig dat we ermee kunnen lachen! Blije blogpost Heleen, tof dat je eerste werkweek draait! 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s