Opgetrokken neuzen

Lichaamstaal is eerlijk. Volgens de lichaamstaal van de neus trekt iemand zijn neus op bij een wansmakelijk idee. De afgelopen jaren werd kreeg ik met regelmaat een opgetrokken neus als antwoord op mijn verhaal van voedingsallergieën en –intoleranties. Ik had het daar lastig mee en ik zou liegen als ik zeg dat ik dat nu niet meer erg vind.

WIN_20160902_15_37_29_Pro

Blijkbaar denken veel mensen dat voedingsallergieën en –intoleranties onlosmakelijk verbonden zijn met smakeloos eten. De ondertitel van mijn blog is niet voor niets ‘Smaakvol eten met voedingsallergieën? Ja, het kan!’ Ik wil voor eens en voor altijd het misverstand de wereld uit helpen: ja, lieve mensen, ik eet wel degelijk met smaak!

Ik zal niet ontkennen dat het de voorbije jaren een zoektocht was om lekker te eten, ondanks al de beperkingen. Ook wil ik toegeven dat ik bepaalde smaken (zoals die van ajuin, look, …) mis. Maar, dat betekent niet dat wat tegenwoordig op mijn bord komt, een opgetrokken neus waardig is. Mijn vrienden en familie zijn vaak verrast wanneer ik kook, ‘omdat het zo lekker is’. Sommigen van hen vragen me zelfs af en toe wanneer we nog eens samen eten (‘want het is toch zo lekker en gezond’).

Bij mij moet je geen suikerbrol, kruiden zoals ras el hanout (ook wel cache-misère genoemd) of bereide sauzen uit een pakske verwachten. Toch beloof ik je te kunnen verrassen met pure smaken! Challenge accepted?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s