Ventura ristorante

‘Wie gaat mee lunchen na ons teamoverleg?’ Toen die vraag vorige week werd gesteld, wist ik ‘ik niet’. Ik had geen zin om weer de deur tegen mijn neus te krijgen, mijn hele uitleg te moeten doen en scheve blikken en vervelende reacties te ontvangen. De oplossing: ik zou gewoon niet mee gaan. Mijn collega probeerde me maandag echter te overtuigen om toch mee te gaan. En, hij slaagde daarin. Hij zou het restaurant contacteren in mijn plaats.

Toen we toekwamen in ristorante Ventura vroeg de kokkin of ik even meewilde naar de keuken. Daar stonden drie soorten pasta klaar. De ene zak herkende ik onmiddellijk als ‘safe’. Bij de tweede zak vertelde de kokkin dat er maïs inzat en dat dat dus geen optie was (ze had alvast goed mijn allergielijst doorgenomen). De derde zak bevatte glutenvrije pasta op basis van rijstmeel, quinoameel en zout. Ik koos voor deze veilige, maar nieuwe pastasoort. De kokkin legde vervolgens uit wat ze zou bereiden en hoe. Ze had al een portie allergievriendelijke soep voor me gemaakt op basis van courgette en venkel. Ik genoot van deze romige soep die dezelfde kleur had als de courgettesoep van mijn collega’s. Vervolgens maakte de kokkin een heerlijk pastagerecht voor mij op basis van paksoi, verse basilicum en dragon, geitenkaas, zout, olijfolie en de pasta. Super! Ik kon met een gerust hart aan tafel gaan zitten.

Het was heerlijk: heerlijk om zelf niets te moeten regelen, heerlijk eten, en heerlijk om vol positieve emoties het restaurant te verlaten.

Voor herhaling vatbaar, for sure!

img_20160929_175450

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s