Die tijd van het jaar

Het is zover. Het is weer die tijd van het jaar. De maand december. De maand van Sinterklaas en Kerstmis. De maand van veel zoetigheden en overmatig veel lekker eten. De maand waarbij ik het al vaak eens lastig heb.

6 december 2016

Ik mag sinds kort nieuwe voeding toevoegen aan mijn dieet waar ik de laatste maanden pseudoallergisch aan was door de zware ontstekingen in mijn spijsverteringstelsel. Een klein stukje zwarte chocolade zonder sojalecithine stond al even op mijn lijst. Ik wachtte tot 6 december om te proeven.

Ik realiseerde me dat ik heel hard ging balen, als ik ziek zou worden. Maar, ik wist ook dat ik dubbel blij zou zijn als ik niet ziek zou worden. En, geloof het of niet, vanaf nu kan ik af en toe een klein blokje zwarte chocolade (zonder sojalecithine) proeven, joehoew!

IMG_20161208_181441.jpg

Christmas lunch in Finland

In het kader van mijn werk ben ik momenteel in Finland. Ik vind het super dat ik die kans krijg. Toch had ik een beetje stress vooraf. Wat zou ik er eten? Hoe zouden mensen reageren op mijn dieet? Dit verliep behoorlijk vlot. In de supermarkt vind je zeker 100 soorten lactosevrije kaas (HALLELUJA!) en rijstcrackers, groenten, kip en vis, … vind je hier zeker ook. De eerste dagen smulde ik gewoon van mijn meegebrachte lunch tijdens de middagpauze.

Gisteren was er een heuse Kerstlunch georganiseerd voor al het personeel van Satakunta University. Daar zat ik dan, met mijn rijstcrackers en lactosevrije kaas. Ik vond het verschrikkelijk om mijn eigen lunch boven te halen. Ik vond het verschrikkelijk dat mensen rondom me nieuwsgierig keken (gelukkig was ik omringd door collega’s die al op de hoogte waren). Ik vond het verschrikkelijk dat de rijstcrackers zo kraakten in mijn mond en dat de hele zaal dat hoorde (in mijn hoofd dan toch, haha). Ik vond het verschrikkelijk dat ik niet kon proeven van al die Finse specialiteiten.

Mijn lieve collega geeft me in geuren en kleuren de texturen en smaken beschreven. Op die manier kon ik toch meegenieten. Oef, ik heb weer een eetfestijn overleefd en ik voel me vandaag nog steeds kiplekker! Toch zal ik het niet erg vinden als de feestdagen weer voorbij zijn.

dsc03802

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s