De wet van Murphy

De wet van Murphy. Als er iets fout kan gaan, dan gaat het ook eens fout. Mijn lichaam besloot gisteren om me nog eens met iets nieuws te confronteren.

Ik startte mijn dag goed, maar na enkele uren moest ik veelvuldig naar het toilet om te plassen. Een beetje later bezorgde elk toiletbezoek me pijn. En nog een beetje later had mijn urine een abnormaal rode kleur. Ik voelde me misselijk, mijn rug deed pijn en mijn energie verdween als sneeuw voor de zon.

Mijn collega’s stuurden me naar huis en ik probeerde een dokter te bereiken. Mijn beide dokters waren afwezig. Ik zou dus naar een onbekende dokter moeten die mijn gezondheidsproblemen niet kent. Dat idee alleen al bezorgde me stress en daardoor barstende hoofdpijn (alsof ik nog niet genoeg pijn had). Aangezien ik 99% zeker was dat ik een blaasontsteking had, legde ik toch een afspraak vast.

Het doktersbezoek was alles, behalve een succes. Na de beschrijving van mijn symptomen concludeerde de dokter dat ik een blaasontsteking had en dus antibiotica moest nemen. Ik legde hem uit dat ik liever geen antibiotica neem. Ik heb een antibioticafobie, omdat ik na elke kuur de afgelopen tien jaar ziek(er) werd. Mijn gezondheid in het algemeen en mijn maagdarmstelsel specifiek reageren enorm gevoelig op medicatie en zeker op antibiotica.

De dokter luisterde niet naar mijn bezorgdheid en gaf me het gevoel een dom wicht te zijn. Ik klapte toe en begon te huilen. Gelukkig was mijn beste vriendin mee. Zij probeerde de dokter uit te leggen waarom ik zo’n schrik heb van antibiotica. Hij reageerde onbegripvol. Uiteindelijk konden we hem toch overtuigen om een urinestaal te onderzoeken en me een lichtere vorm van antibiotica voor te schrijven. Toch had ik niet het gevoel dat hij echt naar me had geluisterd.

Ik verliet woedend zijn kabinet. En ook vooral bang, bang voor de antibiotica. Uiteindelijk belde ik mijn vroegere huisarts op en vroeg hem om raad. Hij schreef me een antisepticum voor, een bacteriedodend middel dat geen antibiotica is.

Na drie pillen (van de 9) gaat het al veel beter met mijn blaas. Jammer genoeg heb ik wel hoofd- en maagpijn en voel ik me futloos. Kop op zeker?

img_20170215_095747_711

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s