40 dagen mét vlees

Je leest het goed. Ik doe niet mee aan 40 dagen zonder vlees. In tegenstelling zelfs, voor mij worden het 40 dagen mét vlees. Waarom? Omdat ik graag tegendraads doe? Neen. Omdat ik een punt wil maken? Neen. Voor mij worden het 40 dagen mét vlees, voor mijn gezondheid.

Het nieuwe jaar heeft me nog niet veel geluk gebracht op gezondheidsvlak. Ik voel me de voorbije weken steeds minder energiek, steeds minder gelukkig en ik heb steeds meer pijn. Na een heel emotionele week kreeg ik het boek ‘Gut and Psychology Syndrome’ in mijn handen. Een vriendin, die zelf ook chronisch pijn lijdt, raadde me dit boek aan. Toen ik dit weekend begon te lezen, kon ik niet meer stoppen. Dit boek van dr. Natasha Campbell-McBride uit de UK leest als een verklaring voor al mijn klachten, een wetenschappelijk onderbouwde uitleg voor mijn ziektesymptomen van de voorbije tien jaar. Ik identificeer mezelf nu zeker en vast als een GAPS patiënt. Daarom heb ik besloten om mijn dieet over een andere boeg te gooien. Dit betekent onder andere dat ik dagelijks (biologische!) vlees en/of vis zal eten. Meervoudige koolhydraten (granen, zetmeelrijke groenten, …) worden volledig geschrapt.  Later blog ik hier uitgebreider over, want het klinkt misschien een beetje Chinees.

Ik heb nieuwe hoop en dat is het allerbelangrijkste. Ik geef mezelf een nieuwe kans.

(De kaft van het boek is misschien wat misleidend, zo gaat het boek over veel meer dan leer-, psychische en ontwikkelingsstoornissen.)

Advertenties

Een gedachte over “40 dagen mét vlees

 1. Aline Boone zegt:

  Hoi Helene

  (ik weet eigenlijk niet of ik je naam nu juist noteerde of niet) alleszins, als je eens nood hebt aan een babbel, nu Biota toe is (maar toch ergens nog open ;-)) en ik op zoek ben naar een job, heb ik wel eens wat meer tijd om eens een koffietje ofzo te gaan drinken.

  Verder weet ik niet of je hier eventueel wat aan hebt, maar heb je al eens gekeken voor Autoimune paleo? Ik ken iemand die daar heel wat beter van geworden is (ze had zo goed als osteoporose en zij heeft nu sterkere nagels en botdichtheid dan gemiddeld…)

  Anyhow!

  Knuffel en sterkte!

  Aline

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s