GAPS – fase 2/3

Het is alweer een eindje geleden dat ik een update plaatste over het GAPS dieet dat ik sinds begin maart volg.

Na een keigoede start, een heel moeizaam vervolg en een stap terug, kan ik vandaag een positief bericht plaatsen. Het GAPS introductie dieet bestaat uit zes fasen. Momenteel bevind ik me in fase 2/3. Naast de zelfgemaakte bouillon, kruidenthee, water, zelfgemaakte waterkefir, gevogelte, vis, gestoomde en gekookte wortel, rode biet, courgette, venkel, witlof, komkommer en pompoen en kokosolie geniet ik nu ook al van:

 • zelfgeperst wortelsap
 • eidooier
 • amandelpasta
 • amandelmelk
 • gedroogde vijgen (zonder toegevoegde suikers)
 • havervlokken
 • kokosmelk
 • olijfolie
 • asperges
 • ajuin
 • look (heb ik gisteren voor het eerst gegeten, duimen maar dat er geen reactie meer volgt)

Door deze extra ingrediënten eet ik niet alleen gevarieerder, maar ook weer ‘specialer’. Zo maak ik bijvoorbeeld squash pancakes (pannenkoeken op basis van courgette puree, amandelpasta en eidooier) en kan ik nu ook mayonaise maken (1 eidooier, snuifje zout, citroensap, 100 ml. plantaardige olie).

Een professional verzekerde me dat ik havermout als ontbijt mag. Sinds ik ’s morgens mijn warme kop havermout eet, werken mijn darmen weer met goede regelmaat en voel ik me minder gestrest. Dat laatste komt omdat ik nu geen groenten en vlees/vis meer moet eten ’s ochtends, waardoor ik minder grote porties daarvan moet voorbereiden, waardoor ik minder tijd in de keuken doorbreng en meer tijd heb om te ontspannen. Hoera!

Ik ga vol goede moed verder!

P.S. De kefirbloemetjes groeien aan een sneltempo, ik heb nu al om de drie dagen vier liter kefir. Wil je eens proeven? Kom gerust om een fles! Wil je zelf kefir kweken? Kom gerust om een portie bloemetjes!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s