Delete.

Ik denk erover na om mijn webblog te verwijderen. Delete. Er is zoveel veranderd. Mijn blogteksten herinneren me vaag aan een voorbijganger uit het verleden. Ik heb een hele weg afgelegd en ja, ik ben nog steeds onderweg. Maar, dit verhaal, deze recepten kloppen voor mij niet meer.

Ik heb talloze diëten gevolgd, ik heb oneindig veel klachten gehad, ik heb gigantisch veel emoties doorworsteld. Onlangs kwam ik tot het besef dat ik niet meer kwaad ben wanneer mijn lichaam tegenspartelt. Symptomen, klachten, pijn, … zijn tegenwoordig de aanleiding tot een onderzoek naar stoorzenders. Vroeger stelde ik me altijd en alleen de vraag: “Wat heb ik verkeerd gegeten?” Nu weet ik dat mijn lichaam elke stresserende factor vertaalt in een klacht: voeding, vervuiling, maar ook emoties, spanning, stress. Vroeger vond ik het oneerlijk dat mensen rondom me alles konden eten zonder gevolgen. Nu ben ik dankbaar wanneer mijn lichaam me vertelt welke voeding me belast, welke keuzes niet met mijn hart gemaakt zijn, welke behoeftes ik heb, wat ik belangrijk vind.

IMG_20171224_184956657

Ja, ik ben een kanarie in een koolmijn, oorzaak en gevolg volgen elkaar snel op bij mij. Ik heb dat geaccepteerd, iets waarvan ik dacht dat het me nooit zou lukken. En, weet je wat ik heb ontdekt? Ik heb eigenlijk een sterk en gezond lichaam, en vooral een heel intelligent lichaam.

Delete? Neen, daar wacht ik nog even mee. Misschien blog ik in de toekomst weer meer, op een andere manier, met een ander verhaal. Het verhaal van de voorbijganger is de aanzet geweest. Ik kan dat niet zomaar wissen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s